неделя, 7 февруари 2021 г.

Тортия с карфиол и червен лук



Продукти:

1 кг. картофи

5 яйца

1 гл. червен лук

2 ск. чесън

1/ 4 гл. карфиол

олио


Приготвяне:

  • В обилно количество мазнина на слаб огън се слагат целите необелени скилидки чесън, лукът нарязан на полумесеци и картофите нарязани на тънки шайби.
  • Пържат се, като от време на време се разбъркват.
  • Малко преди да са готови се добавя карфиола нарязан на розички.
  • Картофите се отцеждат от мазнината и се махат обелкити от чесъна.
  • След това се смесват с разбитите яйца и сол на вкус.
  • В сгорещен леко намазнен тиган се изсипва картофената смес и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
  • Обръща се върху чиния с по- голям диаметър от тигана и се връща в тигана да се запържи още няколко минути и от другата страна. 

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар