вторник, 9 февруари 2021 г.

Емпанадияс



Продукти:

300 г. брашно
1 щипка сол
30 мл. олио
150 мл. вряща вода

плънка по избор:

*варени яйца, риба тон от консерва и пържен домат от консерва
*бекон или шунка, лук и кашкавал
*писто манчего
*яйца и сирене

Приготвяне:
  • Брашното се пресява в купа.
  • Към него при непрекъснато разбъркване с вилица се добавя солта, олио и водата.
  • След това се омесва еластично твърдо тесто, ако е много твърдо и не може да се оформи топка се добавят 1- 2 с. л. студена вода.
  • Тестото се слага в купата, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива 30 минути.
  • Тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 мм.
  • С помощта на метален ринг се изрязват кръгове с диаметър 11 см.
  • Върху всяка кора се слага част от плънката и се затваря с помощта на вилица.
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто.
Източник:Masa de empanadillas para freír auténtica
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар