събота, 30 юни 2018 г.

Крокети от спанак



Продукти:

150 г. спанак
1/2 гл. лук
70 г. краве масло
70 г. брашно
500 мл. прясно мляко
индийско орехче

за паниране:

брашно
2 яйца
галета

олио за пържене

Приготвяне:

  • Спанака се нарязва на ивички и се задушава в малко олио, докато омекне.
  • В загряното краве масло се запържва нарязания на ситно лук.
  • След като омекне се добавя брашното и се запържва до златисто.
  • При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Прибавя се спанака, индийско орехче и сол на вкус, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • След като се охлади се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа в хладилник.
  • Сместа се прехвърля в пош и се шприцоват продълговати крокети.
  • Овалват се в двойна панировка от брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар