Продукти:
за тортията:
500 г. лилави картофи
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
2 яйца
олио
чери домати
млечно- чеснов сос
Приготвяне:
- В обилно количество мазнина на слаб огън се слага цялата необелена скилидка чесън, лукът нарязан на полумесеци и картофите нарязани на тънки шайби.
- Пържат се, като от време на време се разбъркват.
- Картофите се отцеждат от мазнината и се маха обелката от чесъна.
- След това се смесват с разбитите яйца и сол на вкус.
- В сгорещен леко намазнен тиган се изсипва картофената смес и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
- Обръща се върху чиния с по- голям диаметър от тигана и се връща в тигана да се запържи още няколко минути и от другата страна.
- След като тортията се охлади се нарязва на кубчета.
- Върху всяко се слага парче домат, прикрепя се с клечка за зъби и се залива със струйка млечно- чеснов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар