вторник, 8 май 2018 г.

Агнешка супа



Продукти:

400 г. агнешко месо
150 г. спанак
1 морков
1/2 чушка
1/2 гл. лук
2 стръка пресен лук
3 с. л. ориз
2 с. л. пържен домат от консерва
250 г. кисело мляко
1 яйце
1 с. л. брашно
магданоз
чубрица
джоджен
сол

Приготвяне:

  • Нарязаното на дребни парчета месо, се слага в тенджера и се залива със студена вода.
  • След като заври се добавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка.
  • Когато зеленчуците омекнат се прибавят домата, ориза, брашното размито в малко студена вода, нарязания спанак, подправките и се вари до готовност.
  • Готовата супа се сваля от огъня и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
  • Супата се подправя със смлян черен пипер и оцет на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар