неделя, 15 март 2020 г.

Нахут с пушено чоризо



Продукти:

250 г. нахут

1 морков
1/2 гл. лук
3 парчета пушено чоризо
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лют пипер на люспи
джоджен
чубрица
магданоз
сол
олио

Приготвяне:
  • Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • Сварява се с обелените и нарязани на кубчета лук и морков.
  • В тенджера се загрява мазнина се запържва чоризото.
  • В същата мазнина се запържва брашното.
  • Прибавя се червения пипер и при непрекъснатато разбъркване се разрежда с бульона от нахута.
  • Запръжката се връща във врящия нахут, добавят се подправките, чоризото и след 4-5 минути се сваля от огъня.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар