Продукти:
250 г. нахут
1 морков
1/2 гл. лук
3 парчета пушено чоризо
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лют пипер на люспи
джоджен
чубрица
магданоз
сол
олио
Приготвяне:
- Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Сварява се с обелените и нарязани на кубчета лук и морков.
- В тенджера се загрява мазнина се запържва чоризото.
- В същата мазнина се запържва брашното.
- Прибавя се червения пипер и при непрекъснатато разбъркване се разрежда с бульона от нахута.
- Запръжката се връща във врящия нахут, добавят се подправките, чоризото и след 4-5 минути се сваля от огъня.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар