Продукти:
1/2 бр. пилешки гърди
100 г. сурови бадеми
1 морков
1 тиквичка
1/2 гл. лук
1-2 шайби джинджифил
за соса:
300 мл. пилешки бульон
1 с. л. картофено нишесте
30 мл. соев сос
25 мл. оризов оцет
2 с. л. кафява захар
микс от тайландски подправки
Приготвяне:
- Пилешкото месо се нарязва на парчета с приблизителна големина около 2 см. и се поръсват с малко сол и подправки.
- За приготвянето на соса се смесват нишестето, бульона, соевия сос, захарта и оризовия оцет.
- В загряна мазнина се запържват бадемите за около 4-5 минути, изцеждат се и се посоляват.
- В същата мазнина се запържва пилето, докато придобие златист цвят.
- Добавят се нарязаните на едро зеленчуци, джинджифила и се запържва в продължение на 6-7 минути.
- Накрая се прибавя соса, бадемите и се разбърква непрекъснато още няколко минути, докато се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар