събота, 21 юли 2018 г.

Торта с три шоколада




Продукти:

200 г. бисквити
80 г. масло

150 г. черен шоколад
150 г. млечен шоколад
150 г. бял шоколад
750 г. сметана
750 мл. прясно мляко
75 г. захар
3 бр. куахада


Приготвяне:

  • Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното краве масло.
  • Разпределят се равномерно, като леко се притискат във форма с падащо дъно с диаметър 22 см. 
  • Оставя се за няколко минути в хладилник да стегне.
  • За приготвяне на крема с черния шоколад се смесват 250 мл. прясно мляко с 250 мл. сметана. От тази смес се отделят 100 мл., които се смесват с едното пликче куахада.
  • Останалите 400 мл. се загряват на среден огън заедно с черния шоколад и 50 г. захар, до пълното разтваряне на шоколада.
  • Добавя се отделената смес с куахадата и се разбърква непрекъснато, докато заври.
  • Изсипва се върху бисквитеният блат и се оставя в хладилник да стегне.
  • След като крема се стегне се приготвя вторият крем по същия начин, но с млечен шоколад и се слагат 25 г. захар.
  • Блата с черния шоколад леко се надрасква с вилица, изсипва се  крема с млечния шоколад и отново се оставя в хладилник, докато се стегне.
  • Крема с белия шоколад се прави по същият начин, но не се добавя захар.
  • Тортата се оставя да стегне в хладилник най-малко 4-5 часа, и се украсява по желание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар