вторник, 3 юли 2018 г.

Тиквени опашки- леля Ема



Продукти:

300 мл. вода
300 г. брашно
100 мл. олио
4 яйца

за сиропа:

1 с. л. течна ванилия
600 мл. вода
570 г. захар
малко лимонов сок

Приготвяне:

  • Водата и олиото се слагат да заврят.
  • Изсипва се брашното, като се разбърква непрекъснато с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените на тенджерата.
  • Сваля се от огъня, и след като леко се охлади едно по едно се добавят яйцата.
  • Разбърква се до получаване на гладка и хомогенна смес.
  • От тестото се шприцоват тиквените опашки и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • От водата и захарта се сварява сироп, който трябва да поври 4-5 минути.
  • Малко преди да се свали от огъня се добавят ванилията и лимоновия сок.
  • Тиквените опашки са нареждат една до друга в тава, и след като изстинат се заливат с хладкият захарен сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар