петък, 27 юли 2018 г.

Черен боб с ребърца



Продукти:

500 г. свински ребра
250 г. черен боб
2 моркова
1 гл. лук
3 с. л. брашно
6 с. л. пържен домат от консерва
1 дафинов лист
магданоз

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На следващия ден се вари до полуготовност с малко олио и сол.
  • В загряна мазнина се запържват ребърцата, докато се зачервят.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук и морковите нарязани на кръгчета.
  • Добавя се брашното, домата и при непрекъснато разбъркване се разрежда с водата от боба до желаната гъстота.
  • Прибавят се ребърцата, боба, дафиновия лист, сол на вкус и се вари до готовност.
  • Малко преди ястието да се свали от огъня се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар