понеделник, 23 юли 2018 г.

Картофи с кюфтенца на фурна



Продукти:

1 кг. картофи

за кюфтетата:

400 г. кайма
1 яйце
1/2 филия хляб
1/2 гл. лук
подправки

за бешамела:

олио
2 ск. чесън
2 с. л. брашно
600 мл. прясно мляко
50 г. краве масло
кашкавал

Приготвяне:

  • Към каймата се прибавя ситно нарязаният лук, яйцето, накиснатия и отцеден хляб, подправките и сол на вкус.
  • Каймата се омесва добре и се оставя да престои за няколко часа в хладилник.
  • Картофите се сваряват в подсолена вода, и след като се охладят се обелват и нарязват на кубчета.
  • Прехвърлят се в намаслена тава и върху тях се нареждат оформените от каймата кюфтенца.
  • В загряното олио се запържва за кратко нарязаният на ситно чесън.
  • Добавя се брашното, и след като придобие златист цвят се разрежда с прясното мляко, като се непрекъснато се разбърква.
  • Подправя се със сол и след 5-6 минути се сваля от огъня.
  • Соса се изсипва върху картофите и кюфтетата, отгоре се слага нарязаното кравето масло и се пече в умерена фурна до готовност.
  • Малко преди да се извади от фурната се поръсва с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар