Продукти:
1 пиле
2 с. л. мед
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
1 ч. л. провансалски подправки
150 мл. бяло вино
100 мл. вода
2 гл. лук
2-3 ск. чесън
3 круши
2-3 моркова
Приготвяне:
- Пилето се почиства, измива и подсушава.
- Меда, лимоновия сок, соевия сос, зехтина, горчицата, провансалските подправки и солта се смесват.
- Пилето се намазва с получената смес отвън и отвътре.
- Във вътрешността му слагат обелените цели скилидки чесън и едната круша.
- Пилето се слага в тава, изсипва се водата и бялото вино и се покрива с фолио.
- Пече се на 220°С около 1 час, като по средата на печенето се добавят нарязаните на едро круши, лук и моркови.
- Фолиото се маха и се пече до готовност, като от време на време се облива със соса от тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар