петък, 6 юли 2018 г.

Пълнени тиквички с яйца и сирене



Продукти:

2 тиквички
2 яйца
100 г. сирене
50 г. кашкавал
1-2 домата
2-3 ск. чесън
копър
олио

Приготвяне:

  • Тиквичките се разрязват по дължина на две половинки и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината.
  • Яйцата се разбиват и смесват с натрошеното сирене, малко настърган кашкавал, нарязаните на ситно чесън, копър, магданоз и сърцевината от тиквичките.
  • С тази смес се пълнят тиквичките, подреждат се в намазана с олио тава и се наливат около 150 мл. гореща вода.
  • Върху тях се слагат парченца домат и се пекат в умерена фурна до готовност. 
  • Няколко минути преди тиквичките да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал.



2 коментара:

  1. харесва ми ще ги направя днес но колко минути ги печете

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В зависимост от големита на тиквичките, около 40- 50 минути.

      Изтриване