петък, 27 юли 2018 г.

Салата с морсия и поширано яйце



Продукти:

1 маруля
2 яйца
200 г. морсия
1 филия хляб
зехтин
1 с. л. оцет

Приготвяне:

  • Салатата се нарязва, подправя се със зехтин, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
  • Морсията се запържва за кратко в малко мазнина.
  • Хляба се нарязва на кубчета и се запържва в същата мазнина, докато придобие златист цвят.
  • В тенджера с вряща вода се сипва 1 с. л. оцет и с помощта на лъжица водата се завихря.
  • Внимателно едно по едно се чукват яйцата и след 2-3 минути се изваждат.
  • Салатата се разпределя в чинии и отгоре се слагат крутони, морсия и по едно яйце.




Няма коментари:

Публикуване на коментар