събота, 21 юли 2018 г.

Виетнамски рулца



Продукти:

оризови кори
100 г. оризови нудлеси
2-3 листа маруля
морков
краставица
ролца от раци
магданоз

за фъстъчения сос:

3 с. л. фъстъчено масло
2 с. л. вода
1 с. л. соев сос
1 ч. л. сос "Хойсин"
1 с. л. лют сос

за пикантния сос:

2 с. л. оризов оцет
1 с. л. захар
2 с. л. рибен сос
1 ск. чесън
1/2 стрък пресен лук
1/2 люто чушле
малко вода



Приготвяне:

  • Оризовите нудълси се заливат с вряща вода и се оставят да престоят около 5 минути. 
  • Марулята, морковите, краставицата и ролцата се нарязват на ивици.
  • Всяка оризова кора се потапя в студена вода, докато омекне и след това се разстила върху дъска.
  • Върху нея се нареждат стръкчета магданоз, малко нудлес, зеленчуци, ролца и се завиват.
  • Рулцата се сервират с фъстъчен или пикантен сос.
  • Всички продукти за фъстъчения сос се разбъркват, докато се получи еднородна смес.
  • За приготвяне на пикантния сос се смесват нарязаните на ситно чесън, лук и чушле.
  • Добавя се захарта, рибения сос, оризовия оцет, разбърква се добре и по желание се разрежда с малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар