неделя, 22 юли 2018 г.

Карнавални цветя



Продукти:

2 яйца
250 мл. прясно мляко
250 мл. вода
350 г. брашно
1 с. л. захар
1/2 к. л. сол
олио за пържене

Приготвяне:

  • Всички продукти се слагат в подходяща метална купа и се пасират до получаване гладка хомогенна смес.
  • В дълбока тенджера се сгорещява олиото заедно с формата за цветето.
  • Мазнината се е загряла, когато в нея се пусне клечка за зъби и около нея бързо се образуват мехурчета.
  • Формата за цветето се потапя за няколко секунди в сместа, малко над средата и след това бързо се потапя в мазнината.
  • След няколко секунди формата трябва да се отлепи сама, ако не ние я избутваме с помощта вилица.
  • Цветята се пържат от двете страни до златисто, и се поръсват с пудра или кристална захар.




Няма коментари:

Публикуване на коментар