събота, 14 юли 2018 г.

Салата с винегрет



Продукти:

1 малка салата

за винегрета:

1 домат
1/4 гл. лук
1 с. л. каперси
6-7 маслини
1 щипка риган
7 с. л. зехтин
2 с. л. оцет

Приготвяне:

  • В купичка се смесват нарязаните на ситно лук, маслини, домат и каперсите.
  • Добавя се зехтин, оцет, риган, сол на вкус и се разбърква.
  • Измитата и подсушена салата се разрязва по дължина.
  • Поръсва се с малко зехтин и се пече от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
  • Върху всяко парче салата се слагат по 2-3 с. л. от винегрета и се поръсва с черен пипер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар