събота, 21 юли 2018 г.

Мусака с кайма и тиквички




Продукти:

3-4 тиквички
400 г. кайма
2 моркова
2 домата
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
1 с. л. доматено пюре
160 г. ориз
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
копър
чубрица
магданоз

за заливката:

3 яйца
375 г. кисело мляко
1 с. л. брашно

Приготвяне:

  • Тиквичките се нарязват на кубчета и се слагат в тава.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, моркови и чесън, докато омекнат.
  • При непрекъснато разбъркване последователно се прибавя каймата, обелените и нарязани на ситно домати, доматеното пюре, червения пипер и ориза.
  • След като всичко се запържи се добавят подправките, сол на вкус и сместа се изсипва върху тиквичките.
  • Долива се гореща вода до нивото на продуктите и се пече в умерена фурна, докато течността почти се изпари.
  • За приготвянето на заливката се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното и с получената смес се залива ястието.
  • Връща се обратно във фурната и се пече, докато придобие златист цвят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар