петък, 27 юли 2018 г.

Домашен хляб с квас



Продукти:

500 г. брашно
200 г. активен квас
250 мл. вода
5 г. мая
10 г. сол


Приготвяне:

  • Маята се размива във водата и се разбърква с кваса.
  • Добавя се брашното и солта и се замесва тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • След това се премесва и се оставя да почине 10-15 минути.
  • Тестото се оформя по желание и се слага в тава покрита с хартия за печене.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Пече се в предварително загряна на 240°С фурна, докато получи златист загар, след това температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар