вторник, 17 юли 2018 г.

Сладкиш с ябълки- леля Христинка



Продукти:

150 г. бисквити
3 ябълки
1 ч. ч. орехи
1 ч. л. канела
4 яйца
150 г. захар
240 г.  брашно
70 мл. олио
1 ч. л. бакпулвер

Приготвяне:

  • Тава с диаметър 30 см. се намазва с краве масло и се поръсва с брашно.
  • В нея се подреждат бисквитите, а върху тях предварително обелените и нарязани ябълки.
  • Поръсва се с канела и нарязаните орехи.
  • В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се получи пухкава смес.
  • Добавя се олиото и пресятото с бакпулвера брашно.
  • Сместа се изсипва върху ябълките и се пече около 40 минути на 180°С. 
  • След като се извади от фурната се обръща върху поднос и се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар