Продукти:
250 г. сварени свински ребърца
2 бр. морсия (кървавица)
100 г. бекон
2 ч. ч. ориз
1 картоф
250 г. сварен нахут
1 домат
1 гл. чесън
3 с. л. пържен домат от консерва
зехтин
шафран
Приготвяне:
- В сгорещения зехтин се запържва обеления и нарязан на шайби картоф, докато придобие златист цвят и се изважда.
- Запържва се за кратко бекона, след това морсията и се изваждат.
- В същата мазнина при непрекъснато разбъркване се прибавя шафрана, пържения домат, отцедения нахут, ориза и всичко се запържва за 3-4 минути.
- Сместа се прехвърля в глинена тава, в центъра се слага цялата глава чесън и се разпределят ребърцата, бекона и морсията.
- Между тях се нареждат картофите, домата нарязан на шайби и се залива с 6 ч. ч. бульон.
- Пече се на 220°С около 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар