вторник, 17 март 2020 г.

Валенсиански бухтички с тиква



Продукти:

300 г. сварена тиква
350 г. брашно
100 мл. вода
25 г. мая

захар

Приготвяне:

  • Маята се размива в хладка вода.
  • Брашното се пресява в купа.
  • Към него се добавя пасираната тиква и водата с размитата мая. 
  • Разбърква се добре до получаване на лепкава хомогенна смес.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса, докато тестото удвои обема си.
  • С намазнени ръце се къса парче с големината на орех, разтегля се и в средата се прави дупка.
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто, и докато са още топли се овалват в захар.
* Рецептата е адаптирана от тук


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар