Продукти:
2 картофа
1/ 2 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 морков
1 ск. чесън
подправки за месо
магданоз
олио
Приготвяне:
- В тиган с малко мазнина на слаб огън се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушки, докато омекнат.
- Картофите се обелват и заедно с моркова се сваряват в подсолена вода.
- Отцеждат се и се намачкват с вилица на по- едри парченца, не на пюре.
- Получената смес се добавя заедно с подправките при запържените зеленчуци, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- След като сместа се охлади се оформят кюфтенца.
- Пекат се от двете страни с малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар