събота, 21 март 2020 г.

Градинарски кюфтенца



Продукти:

2 картофа
1/ 2 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 морков
1 ск. чесън
подправки за месо
магданоз
олио

Приготвяне:

  • В тиган с малко мазнина на слаб огън се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушки, докато омекнат.
  • Картофите се обелват и заедно с моркова се сваряват в подсолена вода.
  • Отцеждат се и се намачкват с вилица на по- едри парченца, не на пюре.
  • Получената смес се добавя заедно с подправките при запържените зеленчуци, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • След като сместа се охлади се оформят кюфтенца.
  • Пекат се от двете страни с малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар