петък, 15 юни 2018 г.

Пастелитос с кабейо де анхел



Продукти:

350 г. брашно
200 г. свинска мас
100 мл. бяло вино
3 с. л. пудра захар

200-250 г. сладко кабейо де анхел
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  • Брашното се пресява в купа.
  • Към него се добавя пудрата захар, бялото вино, разтопената мас и се замесва меко и еластично тесто.
  • Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя 12 часа на стайна температура.
  • На следващия ден тестото се премесва и от него се късат малки топчета, които се разточват с дебелина около 2-3 мм.
  • В центъра се слага по 1 к. л. от сладкото и се прегъва, като краищата леко се притискат.
  • Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
  • След като се извадят от фурната се поръсват се с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар