събота, 23 юни 2018 г.

Квас за хляб




Приготвяне:


  • В подходящ съд се слагат 40 г. пълнозърнесто ръжено брашно и 80 мл. вода. Разбърква се добре, покрива се с кърпа и се оставя на стайна температура.
  • След 24 часа са се образували мехурчета. Добавят се 100 г. брашно, 100 мл. вода и 1 с. л. захар. Разбърква се добре, покрива се със стреч фолио и отново се оставя да престои 24 часа.




  • На третия ден се добавят 200 г. брашно, 200 мл. вода разбърква се и след 12 часа кваса е готов за употреба.


  • Съхранява се в хладилник, като се изважда 2 часа преди употреба. 

* Рецептата е адаптирана от тук 

Няма коментари:

Публикуване на коментар