четвъртък, 21 юни 2018 г.

Свежа салата с печени чушки



Продукти:

1 малка салата
1/4 краставица
1 печена червена чушка
сирене
3 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1/2 к. л. сушен лук
1/2 к. л. сушен чесън
черен пипер
риган

Приготвяне:

  • Чушката се обелва, почиства от семената и се нарязва на лентички.
  • В купичка се смесват зехтина, оцета, солта, ригана, сушения лук и чесън и се разбърква добре.
  • Добавя се нарязаната чушка и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
  • Салатата се измива добре и се разрязва на две във формата на цвете.
  • В центъра ѝ се слага чушката, а около нея нарязаната краставица и натрошеното сирене.
  • Поръсва се с черен пипер и се залива със зехтина, в който е маринована чушката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар