сряда, 6 юни 2018 г.

Палачинка на фурна



Продукти:

3 яйца
щипка сол
щипка захар
250 мл. прясно мляко
150 г. брашно
1/2 к. л. бакпулвер
1 к. л. течна ванилия
70 г. краве масло

мармалад от горски плодове

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 200°С.
  • Брашното се пресява с бакпулвера.
  • Яйцата се разбиват с щипка сол, захар, прясното мляко, ванилията и брашното на гладка смес без бучки.
  • Тава с размер 28х38 см. се покрива с хартия за печене и върху нея се разпределя нарязаното краве масло.
  • Тавата се слага във фурната и когато маслото се разтопи се изсипва сместа за палачинката.
  • Пече се около 15-20 минути, докато се зачерви.
  • След като се извади от фурната се намазва с мармалад, навива се на руло и се поръсва с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар