събота, 30 юни 2018 г.

Пилешки бутчета със зеле



Продукти:

2-3 пилешки бутчета

1 малка зелка
2 домата
3-4 ск. чесън
1 дафинов лист
3-4 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
копър
червен пипер
олио

Приготвяне:


  • Пилешките бутчета се запържват в загряна мазнина до златисто и се изваждат в чиния.
  • В същата мазнина последователно се запържват предварително обелените и нарязани на ситно чесън и домати.
  • Добавя се нарязаното и намачканото с малко сол зеле, дафиновия лист, черния пипер, бахара и копъра.
  • След като зелето поомекне се връща месото, долива се гореща вода до нивото на продуктите и се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
  • Прехвърля се в тава, поръсва се с червен пипер и се запича в силна фурна до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар