Продукти:
2-3 пилешки бутчета
1 малка зелка
2 домата
3-4 ск. чесън
1 дафинов лист
3-4 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
копър
червен пипер
олио
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се запържват в загряна мазнина до златисто и се изваждат в чиния.
- В същата мазнина последователно се запържват предварително обелените и нарязани на ситно чесън и домати.
- Добавя се нарязаното и намачканото с малко сол зеле, дафиновия лист, черния пипер, бахара и копъра.
- След като зелето поомекне се връща месото, долива се гореща вода до нивото на продуктите и се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
- Прехвърля се в тава, поръсва се с червен пипер и се запича в силна фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар