понеделник, 18 юни 2018 г.

Хляб без месене



Продукти:

350 г. брашно
300 мл. топла вода
12 г. мая
50 мл. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. маково семе

маково и ленено семе за поръсване

Приготвяне:

  • Маята се размива във водата заедно със захарта, малко брашно и се оставя да шупне.
  • Брашното се пресява в купа и се смесва със солта и маковото семе.
  • Добавя се олиото, маята и се разбърква с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втасва, докато удвои обема си.
  • Сместа се разбърква и се изсипва в тава покрита с хартия за печене.
  • Покрива се отново с фолио и се оставя да втаса за 15-20 минути.
  • Поръсва се с ленено и маково семе и се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар