сряда, 6 юни 2018 г.

Сладкиш с ябълки



Продукти:

3 ябълки
2 яйца
220 г. брашно
125 г. краве масло
100 г. захар
6 с. л. прясно мляко
14 г. бакпулвер
1 ч. л. канела
мед за намазване

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 180°С.
  • Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Постепенно се добавя разтопеното краве масло,прясното мляко и брашното предварително пресято с канелата и бакпулвера.
  • Разбърква се докато се получи гладка смес без бучки.
  • Тестото се изсипва в тава с диаметър 26 см. предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
  • С помощта на шпатула се заглажда и отгоре се нареждат обелените и разполовени ябълки.
  • Пече се около 35-40 минути, докато придобие леко кафяв цвят и забита в средата клечка излезе чиста.
  • След като се извади от фурната, докато е все още топъл се намазва с мед.



Няма коментари:

Публикуване на коментар