Продукти:
3 ябълки
2 яйца
220 г. брашно
125 г. краве масло
100 г. захар
6 с. л. прясно мляко
14 г. бакпулвер
1 ч. л. канела
мед за намазване
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 180°С.
- Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
- Постепенно се добавя разтопеното краве масло,прясното мляко и брашното предварително пресято с канелата и бакпулвера.
- Разбърква се докато се получи гладка смес без бучки.
- Тестото се изсипва в тава с диаметър 26 см. предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
- С помощта на шпатула се заглажда и отгоре се нареждат обелените и разполовени ябълки.
- Пече се около 35-40 минути, докато придобие леко кафяв цвят и забита в средата клечка излезе чиста.
- След като се извади от фурната, докато е все още топъл се намазва с мед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар