петък, 15 юни 2018 г.

Гаспачо с пилешко



Продукти:


2 пилешки бутчета

2 ск. чесън
1 зелена чушка
1 с. л. пържен домат от консерва
180 г. тортас за гаспачо
0,1 г. шафран на прах
сол
зехтин

Приготвяне:


  • Пилешките бутчета се измиват, разрязват се на две и се запържват в сгорещена мазнина.
  • В същата мазнина се запържват необелените леко смачкани скилидки чесън и нарязаната на едро чушка.
  • Добавя се домата, запърженото месо, топла вода, колкото да ги покрие и се вари до готовност.
  • В дълбок тиган се изсипва прецедения бульон, месото, шафрана, тортасите и сол на вкус.
  • Ястието се оставя да къкри на тих огън около 8-10 минути, докато тортасите омекнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар