Продукти:
1 гл. броколи
500 г. картофи
2 моркова
2-3 скилидки чесън
150 г. сирене
3 яйца
250 мл. прясно мляко
50 г. краве масло
150 г. кашкавал
копър
черен пипер
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на кубчета.
- Броколите се измиват добре, нарязват се на розички и се бланшират за няколко минути във вряща вода.
- Морковите се обелват, нарязват на кръгчета и се бланшират за 2-3 минути в подсолена вряща вода.
- В намазнена тава се разпределят картофите и отцедените от водата моркови и броколи.
- Поръсва се с натрошеното сирене, малко смлян черен пипер, нарязаните на ситно скилидки чесън и копъра.
- Зеленчуците се заливат с предварително разбитите яйца и прясното мляко.
- Поръсва се с настърган кашкавал, нарязаното на парченца краве масло и се пече в умерена фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар