събота, 23 юни 2018 г.

Миди със сметана





Продукти:

600 г. черни миди
3 стръка пресен лук
2 моркова
1-2 стръка селъри
3 с. л. краве масло
100 мл. бяло вино
500 мл. готварска сметана
магданоз

Приготвяне:


  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
  • Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях '' мустаци''.
  • Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • Мидите се прехвърлят в тенджера, изсипва се виното и се задушават под капак, докато се отворят.
  • В друга тенджера се разтопява кравето масло и се запържват нарязаните моркови, лук и селъри.
  • Когато зеленчуците омекнат се добавя бульона от мидите и се оставя да къкри на тих огън около 15-20 минути.
  • Накрая се прибавят сметаната, мидите и нарязан на ситно магданоз.
  • Задушава се още 4- 5 минути и се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар