вторник, 19 юни 2018 г.

Домашен течен шоколад



Продукти:

250 г. сухо мляко
125 г. краве масло
4 с. л. неподсладено какао
130 г. захар
200 мл. вода
20 г. готварски шоколад
1 ч. л. течна ванилия
щипка лимонена киселина

Приготвяне:

  • Водата и захарта се изсипват в малка тенджерка и се загряват.
  • Добавя се нарязаното на кубчета краве масло и се разбърква непрекъснато, докато се разтопи захарта.
  • Прибавя се ванилията, шоколада, какаото, сухото мляко и се разбърква до получаване на гладка и хомогенна смес.
  • Накрая се добавя щипка лимонена киселина, разбърква се добре и се изсипва в чашки или стъклено бурканче.




Няма коментари:

Публикуване на коментар