Продукти:
500 г. ориз
6 бр. нори
3-4 с. л. оризов оцет
уасаби
краставица
авокадо
аншоа от консерва
риба тон от консерва
ролца от раци
листа от маруля
хайвер
Приготвяне:
- Ориза се измива и се сварява според указанията на опаковката.
- Докато е все още топъл се поръсва с оризовия оцет и се оставя да се охлади.
- Краставицата, авокадото и ролцата от раци се нарязват на ленти.
- Бамбуковата рогозка се увива добре в стреч фолио.
- Върху нея се слага лист нори и с навлажнени ръце равномерно се разпределя ориза.
- В основата на листа се слага плънка по желание и с помощта на рогозката се завива на стегнато руло.
- Сушито се реже с остър нож потопен в студена вода.
* с банан и рулца от раци
Няма коментари:
Публикуване на коментар