четвъртък, 21 юни 2018 г.

Суши



Продукти:

500 г. ориз
6 бр. нори
3-4 с. л. оризов оцет 
уасаби
краставица
авокадо
аншоа от консерва
риба тон от консерва
ролца от раци
листа от маруля
хайвер

Приготвяне:

  • Ориза се измива и се сварява според указанията на опаковката.
  • Докато е все още топъл се поръсва с оризовия оцет и се оставя да се охлади.
  • Краставицата, авокадото и ролцата от раци се нарязват на ленти.
  • Бамбуковата рогозка се увива добре в стреч фолио.
  • Върху нея се слага лист нори и с навлажнени ръце равномерно се разпределя ориза.
  • В основата на листа се слага плънка по желание и с помощта на рогозката се завива на стегнато руло.
  • Сушито се реже с остър нож потопен в студена вода.









* с банан и рулца от раци


Няма коментари:

Публикуване на коментар