вторник, 19 юни 2018 г.

Ориз с коприва и гъби



Продукти:

1 ч. ч. ориз
2 шепи коприва
5-6 печурки
1 морков
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
60 мл. олио

Приготвяне:

  • В загряната мазнината се запържват обелените и нарязани на ситно лук и морков.
  • След като омекнат се добавят почистените и нарязани гъби и чесъна.
  • Прибавя се домата, червения пипер и сместа се задушава няколко минути, като се разбърква непрекъснато.
  • Добавя се ориза, копривата и се залива с 3-4 ч. ч. гореща вода.
  • Ястието се посолява и се оставя да къкри на тих огън до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар