понеделник, 18 юни 2018 г.

Яхния от свинско месо



Продукти:

500 г. свинско месо
1 гл. лук
1 морков
1/2 стрък селъри
2-3 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. концентрат от телешки бульон
1 с. л. брашно
подправки за месо
1 дафинов лист
магданоз
чубрица
олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки, поръсва се с подправките за месо и се запържва, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се запържва обеления и нарязан на ситно лук, моркова и селърито.
  • Когато зеленчуците омекнат се добавя домата от консерва, телешкият бульон, дафиновият лист, чубрицата,  и месото.
  • Залива се с топла вода, колко да покрие продуктите и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
  • Малко преди да се свали от котлона се сгъстява с размитото в студена вода брашно и се поръсва с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар