Продукти:
500 г. свинско месо
1 гл. лук
1 морков
1/2 стрък селъри
2-3 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. концентрат от телешки бульон
1 с. л. брашно
подправки за месо
1 дафинов лист
магданоз
чубрица
олио
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки, поръсва се с подправките за месо и се запържва, докато се зачерви.
- В същата мазнина се запържва обеления и нарязан на ситно лук, моркова и селърито.
- Когато зеленчуците омекнат се добавя домата от консерва, телешкият бульон, дафиновият лист, чубрицата, и месото.
- Залива се с топла вода, колко да покрие продуктите и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
- Малко преди да се свали от котлона се сгъстява с размитото в студена вода брашно и се поръсва с наситнен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар