четвъртък, 21 юни 2018 г.

Питки с квас и малта




Продукти:

100 г. пълнозърнесто ръжено брашно
200 г. брашно
150 г. активен квас
150 мл. малта
1 ч. л. мед
15 мл. зехтин
1/2 ч. л. сол

за овалване:
2 с. л. черен и бял сусам
2-3 с. л. овесени ядки

Приготвяне:
  • В купа се смесват двата вида брашно и солта.
  • Прибавя се меда, зехтина, кваса, малтата и се замесва меко леко лепнещо тесто.
  • Оформя се на топка, поставя се в намазнена купа и се покрива със стреч фолио.
  • Оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на 8 топки и всяка се овалва в предварително смесените семена и ядки.
  • Нареждат се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и отново се оставят да втасат до удвояване на обема си.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар