Продукти:
400 мл. сметана
400 мл. прясно мляко
30 г. черен сусам
100 г. захар
4 яйца
Приготвяне:
- Сусама се запича за кратко в тиган с незалепващо покритие.
- В тенджера се изсипва сметаната, прясното мляко, сусама и 50 г. захар. Разбърква се на слаб огън, докато заври. След което се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
- На водна баня в купа се слагат жълтъците и останалата захар и се разбърква до стопяване на захарта.
- Двете смеси се събират и се разбъркват непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади.
- Получената смес се разпределя във формички за сладолед и се оставя във фризер за няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар