понеделник, 31 юли 2017 г.

Бейби калмари с ориз и чеснов сос




Продукти:

300 г. бейби калмари
200 г. ориз
100 г. зелен боб

за соса:

1 ск. чесън
50 мл. зехтин
2-3 с. л. нарязан на ситно магданоз

Приготвяне:

  • Ориза се измива, сварява се до готовност и се смесва с бланшираният зелен боб.
  • Калмарите се почистват от вътрешностите, средната кост, измиват се добре и се подсушават.
  • В купичка с малко сол се скълцва чесъна и магданоза и се добавя зехтина.
  • Калмарите се пекът в нагорещен леко намазнен тиган 1-2 минути от всяка страна.
  • Докато са горещи се слагат върху ориза и се заливат с чесновият сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар