Продукти:
250 г. телешко месо
2-3 сушени гъби шийтаке
5-6 сушени черни гъби
1 стрък пресен лук
100 г. зеле
1 ск. чесън
1/2 стрък селъри
1 с. л. нарязан на ситно джинджифил
1 с. л. чили олио с фъстъци
30 мл. бяло вино
30 мл. соев сос
1 дафинов лист
4-5 сушени люти чушлета
1 с. л. бобена паста
5-те подправки
6-7 зърна съчуански пипер
600 мл. бульон
за мариноване:
1 с. л. бяло вино
1 с. л. соев сос
1 белтък
1 ч. л. нишесте
чесън
джинджифил
Приготвяне:
- Телешкото месо се нарязва на тънки парчета с големина около 2 см.
- В купа се смесват всички продукти за маринатата, към тях се добавя месото и се разбърква.
- Купата се покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
- Сушените гъби се накисват 15-20 минути в гореща вода, след което се изплакват и се отцеждат.
- В малко мазнина се задушават нарязаните на ивички гъби, зеле и селърито нарязано на ситно.
- В тенджера се загряват 2-3 с. л. олио и се запържват последователно съчуанският пипер, чушлетата, бобената паста, чили олиото с фъстъци, нарязаните на ситно джинджифил, чесън и лук.
- Добавят се зелето, гъбите, селърито, 5-те подправки, дафиновият лист, бялото вино, соевият сос и се залива с бульона.
- След като супата заври едно по едно се пускат парчетата месо и се оставя да къкри до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар