Продукти:
180 г. бисквити
140 г. краве масло
375 г. шоколадова кувертюра
425 мл. сметана
100 г. захар
40 г. какао
шам фъстък
Приготвяне:
- Бисквитите се натрошават, смесват се с какаото и 130 г. разтопено краве масло.
- С останалото масло се намазва форма с падащо дъно с диаметър 22 см.
- Бисквитената смес се разпределя равномерно във формата, като леко се притиска и се оставя в хладилник за няколко минути, докато стегне.
- Сметаната се загрява и към нея се добавя нарязаният на парченца шоколад, захарта и се разбърква до пълното разтопяване на шоколада.
- Сместа се изсипва върху бисквитеният блат, с помощта на шпатула се заглажда и се оставя 3-4 часа в хладилник да стегне.
- Украсява се с нарязан шам фъстък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар