вторник, 18 юли 2017 г.

Шоколадов тарт без печене




Продукти:

180 г. бисквити
140 г. краве масло
375 г. шоколадова кувертюра
425 мл. сметана
100 г. захар
40 г. какао
шам фъстък

Приготвяне:

  • Бисквитите се натрошават, смесват се с какаото и 130 г. разтопено краве масло.
  • С останалото масло се намазва форма с падащо дъно с диаметър 22 см.
  • Бисквитената смес се разпределя равномерно във формата, като леко се притиска и се оставя в хладилник за няколко минути, докато стегне.
  • Сметаната се загрява и към нея се добавя нарязаният на парченца шоколад, захарта и се разбърква до пълното разтопяване на шоколада.
  • Сместа се изсипва върху бисквитеният блат, с помощта на шпатула се заглажда и се оставя 3-4 часа в хладилник да стегне.
  • Украсява се с нарязан шам фъстък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар