сряда, 19 юли 2017 г.

Миди с бяло вино




Продукти:

1 кг.миди

150 мл. бяло вино
1 дафинов лист
магданоз

Приготвяне:


  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол, за да се пречистят от пясъка.
  • Под течаща вода с остър нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях "мустаци".
  • Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • В тенджера се слага дафиновият лист, няколко стръкчета магданоз, бялото вино, мидите, заливат се с вода, колкото да ги покрие и се слага капак.
  • Варят се, докато се отворят, като от време на време тенджерата се разклаща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар