Продукти:
2 тиквички
2 ск. чесън
2 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. светъл соев сос
4 с. л. олио
2 с. л. оцет
2-3 сухи люти чушлета
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. кафява захар
съчуански пипер
Приготвяне:
- Тиквичките се нарязват на шайби и се бланшират във вряща подсолена вода, докато омекнат, но да останат леко хрупкави.
- В гореща мазнина се запържват съчуанския пипер и нарязаните на ситно чесън и люти чушлета.
- Добавя се соевия сос, сусамовото олио, оцета, захарта и се разбърква на слаб огън, докато захарта се разтвори.
- Тиквичките се поставят в купа и се заливат с полученият сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар