Продукти:
700 г. пилешки гърди
4 стр. пресен лук
1 ск. чесън
1 парче джинджифил(4 см.)
1 к. л. лимонова трева
4 с. л. мармалад от кайсии
2 с. л. сок от лайм
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. светъл соев сос
олио
Приготвяне:
- Пилешкото месо се нарязва на парчета с големина около 2 см.
- Нарязва се на ситно чесъна, бялата част на лукът и половината от джинджифила.
- Добавят се пилешкото месо, лимоновата трева, сусамовото олио и 3 с. л. соев сос.
- Разбърква се добре, покрива се със стреч фолио и се оставя да се маринова 3-4 часа.
- В дълбок тиган с малко мазнина се запържва месото. Малко преди да придобие златиста коричка се добавят нарязаните пера лук, останалия джинджифил, сока от лайм, соевия сос и накрая мармалада.
Няма коментари:
Публикуване на коментар