петък, 14 юли 2017 г.

Брамбораци от тиквички



Продукти:

350 г. тиквички
100 мл. бира
1 яйце
10-11 с. л. брашно
2 ск. чесън
копър
черен пипер
чубрица
сол

Приготвяне:

  • Тиквичките се измиват и се настъргват на едро ренде.
  • Посоляват се и се оставят да престоят 5 минути, след което хубаво се изстискват.
  • В купа се слагат тиквичките, бирата, яйцето, брашното, нарязаните на ситно чесън и копър, подправките и всичко се разбърква добре.
  • В леко намазнен тиган с незалеващо покритие се взима част от сместа и се разстила, така че дебелината на брамбораците да е около 1 см. и се запичат от двете страни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар