събота, 15 юли 2017 г.

Яхния от грах




Продукти:

500 г. грах
1 гл. лук
1 с. л. доматено пюре 
3 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
300 мл. зеленчуков бульон
копър
сол
олио

Приготвяне:

  • В олиото с малко сол се задушава нарязаният на ситно лук.
  • Поръсва се брашното и се разбърква, докато придобие златист цвят.
  • Прибавя се граха, заедно с размитото в малко вода доматено пюре, нарязаният на ситно чесън и червения пипер.
  • Налива се бульона, посолява се и се остава на къкри до готовност.
  • Накрая яхнията се поръсва с нарязан на ситно копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар