вторник, 25 юли 2017 г.

Къпани орехови питки





Продукти:

500 г. брашно
280 мл. вода
50 г. мая
150 г. орехи
30 г. захар
10 г. сол

Приготвяне:

  • Маята се размива в 150 мл. вода, заедно със захарта и малко брашно.
  • Брашното се пресява, в средата се прави кладенче и се слагат солта, маята, останалата вода и се меси 5-6 минути.
  • Добавят се орехите и се омесва добре, докато се получи гладко еластично тесто, което не се лепи по пръстите.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • От тестото  се къса малко парче, оформя се топче, пуска се в чаша с вода, и след като изплува отново се намесва върху набрашнена повърхност. Тази операция се повтаря отново.
  • След последното намесване се оформят топчета по 35 г. и се поставят върху набрашнена тава.
  • Покриват се кърпа и се оставят да престоят 5 минути.
  • Пече се 15 минути в предварително загряна на 180°С фурна, в която се слага купичка с вода.
* Източник: Love Cocina 

Няма коментари:

Публикуване на коментар