Продукти:
6 с. л зехтин
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 патладжан на кубчета
1 с. л. оцет
1 с. л. паста от маслини
1 с. л. крема сирене
1 с. л. нарязан магданоз
Приготвяне:
- Синият домат се нарязва на кубчета, поставя се в цедка, посолява се и се оставя за 10-15 минути за да се премахне горчивината. След това се измива, отцежда се и се подсушава с кухненска хартия.
- В сгорещената мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и патладжана.
- В подходяща купа се слагат изпържените зеленчуци, пастата от маслини,крема сиренето, магданоза и всичко се пасира.
- Подправя се със сол и оцет на вкус и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар