Продукти:
300 г. люти чушлета
2 стр. пресен чесън
2 ск. чесън
копър
магданоз
за маринатата:
4 с. л. олио
100 мл. оцет
1 с. л. сол
1 с. л. захар
Приготвяне:
- Чушлетата се измиват, подсушават се и се отрязват дръжките.
- В подходящ съд с капак се слагат всички продукти за маринатата и се разбърква, до стопяване на сухите съставки.
- Добавят се нарязаните на ситно чесън, магданоз и копър.
- Чушлетата се пукат на оребрен тиган и докато са горещи се слагат в маринатата и се покриват с капак.
- Преди консумация се остават за няколко часа в хладилник.
Браво!!! И аз ги правя така по мамина рецепта! Стават уникални! Адмирации!
ОтговорИзтриване